Verhaaltje

Op weg naar jóuw happy place

Het leven zit vol met mogelijkheden en kansen. Helaas kun je die niet altijd meteen zien. We kunnen verblind worden door het “normaal”-beeld en de beperkingen daarvan.

Het stappen uit die zo bekende realiteit om vervolgens in het onbekende te komen is al gauw een te grote en te spannende stap. Terwijl het ook dé stap kan zijn richting jouw geluk en vrijheid.

Ik zelf heb erg veel angst voor het onbekende. Bij vrijwel alle nieuwe gebeurtenissen in mijn leven ervaar ik een goed gevuld potje, vaak onnodige, stress. Achteraf blijkt vaak dat het helemaal niet moeilijk, vervelend of ongemakkelijk was.

Die angst om nieuwe dingen te proberen of om een andere richting op te lopen dan de anderen weerhoudt ons van ons gelukkigste zijn.
En natuurlijk zullen er ook momenten zijn dat je valt, dat het een stap te ver of een verkeerde stap in het onbekende bleek te zijn. Maar zelfs die misstap, hoe vervelend en moeilijk ook, geeft je meer inzicht in jezelf en lijdt je uiteindelijk naar die ene plek waar iedereen wil zijn. Jouw eigen happy place.

Daarbij is het zo dat zolang je niet in jezelf gelooft of er niet in gelooft dat je datgene kan bereiken wat je wilt bereiken, het je ook nooit gaat lukken. Deze reminder kreeg ik afgelopen weekend van een oh zo uniek, mooi en bijzonder persoon die nu haar eigen pad aan het bewandelen is. De kracht ben je zelf, maar je bent ook de verantwoordelijke. Alleen jij kan ervoor zorgen dat je leven eruit ziet zoals jij dat wilt.

Standaard

4 gedachtes over “Op weg naar jóuw happy place

 1. Til zegt:

  Je hebt al heel wat stappen gezet in de afgelopen tijd Tjesse.. op weg naar je happy place..en…. die stappen nemen we allemaal….. iedere keer weer….dat is het leven….soms lastig en soms niet.. happy bestaat omdat unhappy zich ook laat zien af en toe.. eigenlijk heel mooi dus vind ik.. ❤️❤️

  Geliked door 1 persoon

 2. Vera Rongen zegt:

  Lieve Tjess, Ik heb een hele rare lieve grote zus in Appelscha wonen. Zij is Heks ( heeft een grote boerderij en heeft jaren heksencursussen gegeven en gaat nu opeens ermee ophouden en iets nieuws beginnen ergens aan zee. Het fijne weet ik er niet van van ik heb net dit bericht binnen gekregen. Maar ergens deed het me meteen aan jou verhalen denken. Gewoon doen waarvan je voelt dat het voor jou goed voelt. Dat heeft zij haar hele leven al gedaan! Ik heb er altijd bewondering voor gehad. Ik merk ook aan jou verhalen dat je steeds sterker wordt en je eigen weg aan het zoeken bent. Ik bewonder haar en jou er om. Ook jij komt misschien met vele omzwervingen daar waar je met heel je hart wil zijn. Heel veel liefs En blijf jezelf. Je bent prachtig!! Vera Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Geliked door 1 persoon

  • Wauw Vera, je laat de tranen bijna over mijn wangen rollen. Je ontroerd me. Wat een bijzonder verhaal en wat bijzonder om te horen dat je ook mij bewondert.
   De weg naar jouw eigen ultieme geluk is vaak een weg vol obstakels. Ik ben op weg maar zeker nog niet daar. Helaas is alleen het beseffen en schrijven niet genoeg om je leven er meteen op aan te passen. Dit vind ik wel heel lastig.
   Maar met kleine stapjes komen we vooruit. Met soms een grotere stap waarna een paar kleine stapjes achteruit volgen.
   Ik waardeer je berichtjes onwijs en ik geniet ervan dat je mijn verhalen zo leuk vind om te lezen.
   Honderd maal dankjewel.
   Liefs ♡

   Ps. Wat een bijzonder leven heeft je zus ook! Heel tof. Daar zou ik ook wel een boek over willen lezen :D.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s