Dwarrelende gedachten

Ik snap jou niet

“Ik snap het niet. Ik snap jóu niet”.

Deze eigenlijk vrij onschuldige woorden kunnen soms als een pijnlijke steek voelen.

Er zijn altijd wel mensen die mij op een bepaald vlak niet begrijpen. Best logisch natuurlijk. Want ook al zijn we uit hetzelfde bewustzijn ontstaan, we zijn allemaal met een eigen persoonlijkheid gevormd tot een uniek persoon.

Toch is het moeilijk voor mij als mensen aangeven mij niet te begrijpen. Dit heeft verschillende redenen.

Ten eerste wil ik het voor iedereen altijd goed doen (ja nog steeds, al weet ik dat het eigenlijk beter is om gewoon mezelf te zijn). Wanneer ik iets doe, voelt het voor mij normaal om mezelf te verantwoorden. Dit zit er eigenlijk standaard ingebakken. Maar wanneer ik mezelf dan verantwoord / uitleg en de ander snapt mij niet, voelt mijn gedrag niet correct.

Ten tweede wekt het een gevoel van eenzaamheid op. Eenzaamheid in je eigen gevoel en manier van denken. Eenzaamheid in jezelf zijn.

De laatste reden waarom ik de zin “ik snap je niet” moeilijk vind, is omdat ik mezelf soms ook niet snap. Mijn manier van doen, van reageren en van denken. Het kan allemaal zo onduidelijk en onjuist zijn waardoor ik zelf in de war raak.

Het zou niets uit hoeven maken of een ander je wel of niet snapt. Zolang je jezelf maar snapt. Ik denk dat dat wel een belangrijk punt is. Want wanneer je jezelf niet snapt, ga je het zoeken bij anderen en is de mening van anderen daarin ook ineens heel belangrijk.
Precies hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het houden van jezelf. De liefde voor jezelf zou genoeg moeten zijn, maar wanneer je niet genoeg of geen liefde aan jezelf geeft is de liefde van een ander van levensbelang.

Dagenlang kan ik opgezogen worden door één enkele opmerking. Maanden of zelfs jarenlang kan deze opmerking nog door mijn hoofd zweven en af en toe oppoppen. Zo ook: “ik snap jou niet”.

Maar voordat ik verwacht van een ander dat hij/zij mij begrijpt, zal ik toch eerst zelf moeten zorgen dat ik mezelf volledig begrijp. Misschien lukt dat wel nooit volledig en blijft niet alleen mijn leven maar ook ikzelf mijn hele leven een puzzel. Gelukkig is dat dan een puzzel die ik met alle liefde, plezier en openheid wil proberen op te lossen.

Standaard

8 gedachtes over “Ik snap jou niet

 1. Til zegt:

  Er staat juist een herinnering van je neef Mike op FB van 3 jaar geleden.. alsof het zo heeft moeten zijn..! Het heet Your Worth.. prachtig verwoord.. ik zou zeggen..: LEZEN..!! Daar word je blij van.. 👍🤗❤️

  Geliked door 1 persoon

  • Larissa De Reuver Meijer zegt:

   Deze dus😍

   Your Worth.

   You are too precious to settle for anybody who does not appreciate everything that makes you, you. You deserve someone who will sit with you under the stars at night, bare feet on soft grass and their coat over your shoulders to keep you warm. You deserve that person who you can sit with in silence for hours on end because their actions speak volumes about the love they have for you. You deserve someone who longs to explore the galaxies inside your heart because this person wants nothing more than to make sense of all that you are, and love you for being you.

   Geliked door 1 persoon

 2. Larissa De Reuver Meijer zegt:

  Ik snap je gevoel en de wens om jezelf op zulke momenten te willen verantwoorden, meer uitleg te geven om wél gesnapt te worden…..
  Wanneer mensen je ècht niet snappen, dan kennen ze je niet voldoende of zijn ze niet geïnteresseert of de aandacht gewoon niet waard. Wat mensen ánders zouden kunnen zeggen is, voor mij is dat anders of zo werkt het voor mij niet. Met respect voor jou. Dan krijgt de opmerking al een hele andere lading. Soms wordt dat bedoeld, maar niet zo tactisch gebracht. Belangrijk het verschil op te merken, zodat ook jij hier weer anders op kan reageren. Mensen leren lezen. Ik gun je zoveel mogelijk ‘snappers’ om je heen🥰al zal dat nooit 100% zijn😅

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s