Verhaaltje

Mooi

Hey :). Daar ben ik weer.

De ontwikkelingen die ik de afgelopen tijd doormaak, maken me dolgelukkig. Uit mijn comfortzone gaan en daarmee ook weer dichter bij mezelf komen voelt enorm goed. Op die momenten en met die momenten in mijn hoofd voel ik me sterk, mooi en zelfverzekerd.

Helaas heb ik ook nog wel de momenten waarin ik me alles behalve zelfverzekerd voel. En ik weet zeker dat ik daarin niet de enige ben, wat me eigenlijk een beetje verdrietig maakt. Waarom doen we onszelf die onzekerheid eigenlijk aan?

Onzekerheden zijn er in alle soorten en maten, over je innerlijk en uiterlijk. Op dit moment heb ik vooral last van uiterlijke onzekerheden zoals; het hebben van een onderkin, beharing, puistjes, een rood gezicht, een volle (“dikke”) buik, een slechte adem, dikke bovenbenen en het niet hebben van een gladde huid.

Dat ik soms vind dat ik dik ben, is voor een ander wellicht of waarschijnlijk onbevattelijk en grote onzin. Misschien zelfs beledigend of zorgwekkend. Gelukkig is het voor mij geen voortdurende gedachte.

“Met een grotere omvang dan normaal”. Dit geeft eigenlijk aan dat mijn normaalbeeld niet echt normaal meer is. Vind ik een ander, die wellicht wat voller is dan dat ik ben, dan ook dik? Nee, eigenlijk niet. Gek genoeg is het voor een ander anders. Een ander is pas dik als zijn of haar gezondheid er (ernstig) onder lijdt. Dat is waar het uiteindelijk denk ik ook om gaat. Hoe voel je je fysiek? Voel je je gezond?

Wanneer ik meer heb gesport en gezonder heb gegeten (en dus ook dunner ben), voel ik me vitaler. De laatste tijd heb ik niet gesport en ook meer en ongezonder gegeten dan nodig was. Ik merk nu dat ik het best lastig vind om hieruit te raken, meer te sporten en minder te snacken. Maar ik weet dat het er wel voor gaat zorgen dat ik lekkerder in mijn vel kom te zitten.

Ook de onzekerheden omtrent mijn huid komen voornamelijk voort uit het niet verzorgen van mezelf, niet voldoende slapen en ongezond eten.

Betekent dat dan dat wanneer je “niet mooi bent”, je niet goed genoeg voor jezelf zorgt? Ik denk het niet. Máár mooiheid komt veel van binnenuit. Wanneer je jezelf mooi vindt, straal je mooiheid uit. En dit bereik je waarschijnlijk pas wanneer je goed voor jezelf zorgt.

Ik zelf hou niet van sporten en ben dol op koekjes en chips (eten in het algemeen). Wél vind ik het leuk om een dans workout te doen of een korte danschoreografie te leren op TikTok en ik weet dat ik meer geniet van het koekje of de chips wanneer ik het minder vaak neem.

Lúister vooral naar jezelf en naar je eigen lichaam. Om daar vervolgens naar te handelen. Probeer gezond en fit te worden/zijn op een manier die bij jou past.

En voor mij denk ik het moeilijkste van allemaal; probeer het “normaalbeeld” wat je in je hoofd hebt los te laten en probeer álles van jezelf mooi te vinden. Want,

“Wanneer je jezelf mooi vindt, straal je mooiheid uit”.

Muziek: Down – Jay Sean
Standaard

7 gedachtes over “Mooi

 1. Larissa De Reuver Meijer zegt:

  Hey leukerd
  Ik merk dat ik me verheug op weer een nieuwe blog in de week😄
  Aanvankelijk vond ik je stoer, knap dat je dit gestart bent en zo open deelt.
  Dat je goed schrijven kan wist ik al wel, maar keer op keer iedere week een item bedenken en zó delen, dat is een extra uitdaging.
  En nu ben je zover gekomen dat er vanuit ons lezers ‘verheugen’ bij komt. Althans… laat ik niet voor een ander spreken.
  Heerlijk je te zien groeien en behalve dat je lezers mogelijk herkenning en eigen groei biedt, leer je zelf ook van het opschrijven van je belevingswereld. Win Win👍🏼💪🏼🥰

  Geliked door 1 persoon

 2. Vera zegt:

  Lieve Tjesse,

  Het is ongelooflijk hoe jij knap het is dat hetgeen jij schrijft zo boeiend is en blijft.
  Ik voel mee met je verhalen, je onzekerheid, maar ik zie ook een enorme groei. Juist omdat je het opschrijft?? Blijf doorgaan met schrijven.
  Ik geniet van je schrijfwijze en je groei!!
  Heel veel liefs
  Vera Meijer Rongen.

  Geliked door 1 persoon

  • Doen wat goed voelt :). Dat is het belangrijkste. Zonder meningen en verwachtingen van anderen. Maar als jij lekkerder in je vel zit wanneer je even iets van sport hebt gedaan of even minder hebt gesnoept, waarom dan uitstellen?
   Alleen maar liefde 😘💞

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s