Corona

Bizarre tijd

En dan heb je ineens corona.. Iets wat, ook al is het voor iedereen dichtbij, al maanden heel ver weg voelde.

Met alleen een volle neus, een week na de vorige test, opnieuw een test gedaan. Ondanks het volste vertrouwen dat het gewoon alleen om een volle neus ging en het feit dat mijn zus negatief was getest, bleek ik positief getest te zijn.

Benauwdheid en warmte overvielen me. Waarna ook een gevoel van schuld om de hoek kwam kijken. Wat zullen de mensen op mijn stage ervan zeggen? Moet nu het hele bedrijf in quarantaine? Moet mijn zus nu alsnóg thuisblijven van werk, terwijl ze zo blij was dat ze wel weer kon werken? Is dit mijn schuld?

Eerlijk gezegd denk ik dat iedereen die besmet raakt met dit virus deze gedachten wel kan krijgen. Ook al weten we allemaal dat, wanneer je je aan de regels houdt, niemand schuld heeft aan het krijgen van dit virus. Dit is een bizarre tijd.

Onwijs dankbaar ben ik wel dat ik alleen een volle neus heb. Geen nare benauwdheid, koorts of andere vervelende symptomen. Ik mag van geluk spreken! En tot nu toe, even afkloppen, zijn ook de mensen met wie ik in contact ben geweest nog gewoon gezond.

Het Covid-19 virus heeft invloed op het leven van iedereen. Alles is anders en iedereen worstelt ermee. Het doet me verdriet om te horen dat er mensen zijn die onwijs ziek worden of zelfs overlijden aan dit virus. Hopelijk zal dit snel stoppen en kunnen we weer vollop genieten van leuke activiteiten en van elkaar.

Momenteel zit ik “opgesloten” in mijn kamer. Wat soms wel even een gevoel van eenzaamheid naar boven kan brengen. Gelukkig ben ik gezegend met allemaal lieve mensen die me bellen & appen, een moeder die me eten en drinken komt brengen en een vader die de ladder pakt om achter mijn raam te schreeuwen dat hij van me houdt.

Helaas heeft niet iedereen zulke mensen om zich heen en is het gevoel van eenzaamheid een best bekend begrip. Wees ook daarom lief voor elkaar, zorg voor elkaar en houd vol.

We got this. Samen één.

~Dit is een extra blog vanwege de huidige omstandigheden.~

Standaard

5 gedachtes over “Bizarre tijd

 1. Evelyn Blommenstijn zegt:

  Sterkte Tjesse!! Het is inderdaad een bizarre tijd. En als COVIV je dan zelf treft is het een hele gekke gewaarwording wat dat met jezelf doet qua gezondheid ( – en gelukkig blijft het een lichte vorm bij jou ) en de uitwerking naar je familiekring en naaste contacten.
  Misschien nodigt deze situatie jouw uit om maar veel te gaan schrijven …..
  je hebt talent. Ik lees je blogs graag. Groetjes Evelyn

  Geliked door 1 persoon

 2. Jeannette zegt:

  Blijf vooral schrijven Tjesse! Bijzonder om zo met je mee te kunnen leven, weten wat er in je hoofd spint.
  En vooral genieten van jezelf, familie, vrienden. XXX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s