Dwarrelende gedachten

Gele roos

Mijn eerste blog.. Jeetje, waar moet ik beginnen?

Momenteel zit ik thuis op een lekkere stoel, laptopje op schoot en een grote bos bloemen voor mijn neus. Dé bos bloemen die ik heb gekregen tijdens de ambassadeursbijeenkomst afgelopen week. Tijdens deze bijeenkomst ben ik gekozen om mijn school, het Rijn IJssel, te vertegenwoordigen tijdens de landelijke MBO ambassadeurs verkiezing. Een grote eer, onwijs leuk en tegelijkertijd best beangstigend. Hoe lang en leerzaam mijn pad ook is geweest, sommige dingen blijven toch spannend en sommige dingen geven stress. Gelukkig maakt dat niet uit en word je door die dingen te ervaren juist sterker!

Élke afzonderlijke bloem voor mijn neus is prachtig. De één is paars, de ander groen, roze, geel of oranje. Ze vertellen allemaal een eigen verhaal. Al is er één bloem die het meest opvalt. Een gele roos. De roos straalt tegelijkertijd perfectie en imperfectie uit. Hij is zeker niet bang om gezien te worden en steekt zo boven de rest van de bloemen uit. Hij is krachtig. Soms zou ik zelf zulke kracht willen hebben. Al besef ik nu, dat ik dat ook al een beetje heb.

Zo zie je maar weer.. Alles heeft zijn perfecte en imperfecte kanten. Iets wat helemaal verscholen zit en niet opvalt, kan even mooi zijn of zelfs mooier dan iets wat opvalt en op het eerste oog perfect lijkt. Maar opvallen toont ook kracht en zelfvertrouwen. Wees niet bang om jezelf te laten zien, maar voel je niet minder waard als dat je niet lukt. Kijk verder dan je neus lang is, want iets dat of iemand die nooit opvalt kan prachtig uitvallen.

Standaard

2 gedachtes over “Gele roos

  1. Larissa de Reuver-Meyer zegt:

    Lieve Tjesse, wouwh!
    Wat ben je onwijs stoer dat je dit nieuwe avontuur aangaat. Het ambassadeursschap, maar zeker óók deze website en je blogs. Ik hoop dat je hier een extra uitklep in vindt, alsook je schrijftalent kunt laten opbloeien en inderdaad jongeren kunt inspireren met alles dat je te delen hebt. Heel veel plezier en succes! 🍀Trots op jou😘

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s